Domáci wellness inšpirovaný prírodou

Všetky to určite poznáte – stres, zhon, únava po dlhom dni plnom každodenných starostí nám často dávajú zabrať, no treba si nájsť aj chvíľku pre seba. A hlavne so zmenou ročného obdobia myslite na to, že je nutné zamerať sa na pleť, ktorá si vyžaduje inú starostlivosť v zime ako v lete. Výsledkom zmien počasia môže byť suchosť pleti a jej celkovo nevýrazný vzhľad. Práve preto vám prinášame zopár nápadov, ktoré vám pomôžu zrelaxovať aj v pohodlí domova 🙂

 

Aby ste zabránili vysúšaniu pleti a pokožky používajte hydratačné prípravky každý deň. Vytvoria vám ochranný štít a pomôžu pokožke lepšie plniť svoje ochranné funkcie. Počas zimného obdobia je dobré zvoliť produkty s hustejšou konzistenciou a s väčším obsahom výživných zložiek. Výbornou voľbou sú krémy s obsahom kozieho mlieka či produkty obsahujúce prírodné oleje alebo bambucké či kakaové maslo. Ďalšou skvelou zložkou sú liečivé minerály, ktoré rozjasňujú pleť a dômyselne minimalizujú jemné linky a vrásky. Vynikajúce sú napríklad produkty, ktoré využívajú liečivú silu termálnych prameňov. Minerály  a stopové prvky z termálnej vody jemne hydratujú pokožku, ktorá je pevnejšia, pružnejšia a mlado vyzerajúca.  Vďaka hydratácií pleť omladne a výsledkom bude na dotyk jemná a zamatová pokožka.

Denný krém s kozím mliekom, Ziaja Goat’s milk

 

Rozjasňujúci hydratačný krém, ILLUMINATING MOISTURISEROmorovicza

 

A nezabúdajme, že chladné dni dávajú zabrať aj pokožke na rukách. Preto je potrebné ich denne ošetrovať regeneračnými hydratačnými krémami. Tie dodajú rukám potrebné látky a navyše ich ochránia pred nepriaznivými vplyvmi zvonka.

Krémy na ruky, Ziaja

 

Ideálnym spôsobom, ako zbaviť pokožku odumretých buniek a zároveň stimulovať jej krvný obeh je účinný peeling.  Po jeho použití sa pokožka vypne, vyzerá mladistvejšie a pôsobí sviežo. No nie každý peeling je vhodný pre vašu pleť. Zloženie peelingových prípravkov totiž vždy zodpovedá určitému typu pokožky. Existuje niekoľko druhov peelingu, od chemických po enzymatické a ich správny výber závisí od typu pleti a žiadaného výsledku. Chemický peeling je založený na aplikovaní zmesi alfa-hydroxidových kyselín na pokožku. Pomáha k eliminovaniu akné, či rozšírených pórov, čím zároveň pomáha zmierňovať nadmerné premasťovanie pokožky, zmierňuje jemné povrchové pigmentácie a tiež jemné vrásky.

Rozjasňujúci dvojfázový peeling s kyselinou mliečnou, COPPER PEEL, Omorovicza

 

Súčasťou klasických zrnkových peelingov zase bývajú predovšetkým abrazívne materiály, ako sú napríklad silikónové mikroperličky alebo jemný piesok. Ich trením po pokožke sa šetrne odstráni horná vrstva unavenej kože, a vám tak zostane len krásne ružová a zdravá pleť. Enzymatický peeling je o niečo menej invazívnejší. Vďaka sile enzýmov odstraňuje odumreté bunky z povrchu pokožky, je veľmi účinný pri všetkých typoch pleti. Vaša pleť bude vďaka peelingu dokonale očistená, zregenerovaná a vďaka tomu hladšia a jemnejšia a dokonale pripravená absorbovať výživné látky z krémov.

Hĺbkovo čistiaci peelingový krém, Ziaja Manuka Tree
Exfoliačné sérum na hĺbkový peeling pleti, The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution 30ml

 

V zimnom období je naša pleť vystavená vetru a chladu. Pleťová maska je jedným z najjednoduchších spôsobov, ako bez akejkoľvek väčšej námahy dostať vašu pokožku do formy a premeniť ju na zdravú a vláčnu. Vyberajte si kaolínové pleťové masky s prírodnými ílmi, ktoré pomáhajú dôkladne a pritom šetrne vyčistiť hlboko zanesené póry od nečistôt. Rovnako zabraňujú opätovnému znečisteniu pórov a pri dlhodobom používaní pomáhajú regulovať tvorbu kožného mazu a pomáhajú zlepšiť stav pokožky s lupienkou, akné a ekzémom.

Pleťové masky, FREEMAN

 

Pokiaľ  máte pocit, že by si vaša pleť po tomto dôkladnom vyčistení zaslúžila aj poriadnu porciu hydratácie, naneste na ňu potom ešte aj svoju obľúbenú hydratačnú masku. Niektoré čistiace masky môžu byť pre krehkú a citlivú pleť dráždivé a hydratačné masky na tvár dokážu zachrániť pokožku v každom prípade.

Čokoládová maska, Inlight Bio

 

Každý z nás rád relaxuje po svojom. Urobte si aspoň raz týždenne chvíľku len pre seba a pre svoju pokožku. Naneste na tvár pleťovú masku, vyložte si nohy na stôl, pustite si relaxačnú hudbu a užívajte si účinky pleťovej masky. Uvidíte, ako sa vám pokožka odvďačí svojim dokonalým vzhľadom! 😉

 

 

Galéria: Beauty Secret, Ziaja, BiOrganica

 

 

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.