Extravagantné módne ikony: Iris Apfel

Móda vie byť hravá, farebná a inšpiratívna, no niekedy sa z nej dokáže stať skutočné umenie. O tom nás presviečajú aj módne ikony, ktoré svojimi extravagantnými kreáciami často vyrážajú dych.


Kto je Iris Apfel? 

Iris, 97-ročná dáma je módna ikona, ba čo viac, legenda. V mladosti pracovala pre magazín Women’s Wear Daily, neskôr ako interiérová dizajnérka či asistentka ilustrátora Roberta Goodmana. Potom ako sa v roku 1948 vydala za svojho manžela Carla Apfela, otvorili si textilnú firmu Old World Weavers. Iris sa však tiež podielala na rekonštrukciách v Bielom dome a to rovno pre deväť amerických prezidentov. Zamilovaná dvojica Iris a Carl začali kvôli ich biznisu cestovať po celom svete a práve tam sa zrodila vášeň u Iris k umeleckým, farebným a občas, na prvý pohľad, prehlaným kombináciam. Módne kúsky nakupovala vo svete a predvádzala ich na prestížnych a luxusných párty jej klientov.

“Nikdy nekupujem to, o čom niekto hovorí, že je IN alebo must-have. Kupujem to, čo ma robí šťastnou.” Iris Apfel

Iris dnes

Dnes je Iris synonymom pre radosť z módy. Pre tú čistú, skutočnú, kedy sa obliekate pre seba, kedy VÁS móda robí šťastnou. Práve pre túto životnú filozofiu bola Iris videná za posledné polstoročie vo všetkých prestížnych časopisoch o móde, stala sa tvárou rôznych reklamných kampaní, navrhla vlastné módne kolekcie a modely z jej archívu boli viackrát vystavované pre verejnosť. V súčasnosti Iris žije, aj po smrti svojho manžela v roku 2015, v New Yorku. Tento rok vitálna dáma, ktorá sa miluje obklopovať eklektickými kúskami a vždy srší dobrou náladou, podpísala zmluvu s modelingovou agentúrou IMG a to vo veku 97 rokov!

Zdroj foto: pinterest.com

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.