Móda VS blogerka: Marta Palesova

Elegantné a pohodlné outfity, no k nim (takmer) vždy vysoké topánky. To je Marta Palesova, mama a zamestnaná žena na full-time, ktorá stíha inšpirovať stovky žien. Čo ale inšpirovalo na úplnom začiatku ju?

Čo pre Teba znamená „byť módnou blogerkou“?

Je to prezentácia môjho štýlu, ktorým rada inšpirujem dievčatá, ženy ale aj mamičky. Rada by som na ženách videla viac elegantnejších outfitov, aby nosili častejšie vysoké topánky, ktoré na nás ženách vyzerajú skvele. Predlžujú nám nohy, zvyšujú nám sebavedomie a vďaka nim sa aj menej hrbíme.

Ako TO všetko začalo?

Začalo to na materskej dovolenke pri druhom drobcovi. Vtedy som prvýkrát objavila Instagram a veľmi ma pochytili krásne fotky zahraničných blogeriek ale aj firiem napr. na kozmetiku, topánky a oblečenie. Bola som z ich krásneho feedu doslova očarená a začala prezisťovať ako by som taký profil mohla aj ja dosiahnuť. Robila som si rôzne Instagram on-line kurzy a postupne sa posúvala vpred. Pracovala som na tom vždy keď som mala pri dvoch deťoch voľnú chvíľku, najčastejšie po nociach.

Podľa čoho si ráno vyberáš oblečenie?

Väčšinou podľa nálady. V zime som najčastejšie zahalená do čiernej farby, ktorá je mojou najobľúbenejšou farbou a v lete som farebná a čiernu nosím prevažne večer.

Nakupuješ systematicky/ premyslene, alebo spontánne?

Snažím sa kupovať premyslene ale jasné, že nie vždy sa mi to darí. Skúšam nakupovať systémom, že keď si už vyhliadnem nejaké oblečenie, nekúpim ho hneď ale nechám si to uležať deň/dva a keď naň stále myslím, tak až potom danú vec kúpim. Ale je pravda, že mám slabosť na šaty a keď vidím nejaké, ktoré mi naozaj sadnú tak si ich aj kúpim. Vytiahnem ich v momente keď ich potrebujem na konkrétnu príležitosť a teda nemusím už behať po obchodoch a zháňať nové.

Aký trend by si rada vrátila a nosíš ho bez ohľadu na to, či je aktuálny?

Osobne priveľmi trendom nepodlieham. Rada ich sledujem ale som skôr za nadčasové kúsky, ktoré reprezentujú eleganciu a ženskosť.

Čo by si si nikdy neobliekla?  

Silonkové ponožky telovej farby alebo klasické ponožky do sandálok.  Tomu trendu som neprišla na chuť.

Rýchla otázka/rýchla odpoveď

Udržateľná, drahšia móda alebo lacnejšia fast fashion?

Rada mixujem lacnejšie kúsky s tými drahšími. Nakupujem aj v obchodných reťazcoch ale doprajem si sem-tam aj drahší kúsok, ktorý viem, že budem mať na roky. Sú to kúsky, ktoré budú stále in a nevyjdú pravdepodobne nikdy z módy. Zúčastňujem sa aj bazárov a oblečenie, ktoré už nenosím posúvam ďalej či už vrámci rodiny alebo kamarátkam. 

Akých kúskov máš v šatníku najviac?

Najviac mám šiat. Pôsobia žensky a zvodne.

Kabelky, alebo topánky?

Topánky.

1 dizajnér na zvyšok života?

Dior.

 Módna ikona/ vzor ktorý ťa inšpiruje?

Jednoznačne @Camilacoelho.

Obľúbený slovenský bloger?

Je veľa slovenských blogerov, ktorých rada sledujem ale žiadny ma neuchvátil natoľko ako @Camilacoelho alebo @Vivaluxuryblog.

Zdroj foto: archív Marty Palesovej

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.