Modern Vintage- spájajte staré s novým

Každá módna sezóna sa nesie v určitom duchu. Modernom, športovom, či napríklad vojenskom. Tento rok by sme jeseň mohli charakterizovať ako retro, alebo aj vintage. Spoznáte to na materiáloch a strihoch, ale aj celkových stylingoch, ktoré ako by boli inšpirované érou dávnych časov, avšak s dávkou modernej originality. A tak sa do hlavnej úlohy dostáva trend s názvom Modern Vintage.

Staro-nové

Modern Vintage je štýl, ktorý spája staré s novým. Je inšpirovaný retro strihmi, vzormi a farbami avšak aplikovaný na moderné látky a hlavne na novodobé ženy. Teda nebojte sa, neprináša žiadne tesilové nohavice ani nepríjemné pichľavé svetre. Materiály sú kvalitné, prepracované a pohodlné. Modely sú však inšpirované strihmi z éry 60,70 a 80tych rokov.

Farby a výrazné vzory

Moderno Vintage charakterizujú najmä farby ako hnedá, karamelová, horčicová, fľašková zelená, či bordová. Zo vzorov je to kocka, káro, či dokonca leopard. Veľmi obľúbené sú tiež geometrické vzory, ktoré vo vás môžu evokovať kachličky do kúpeľne, či tapetu akú mala v izbe ešte vaša babka. Práve tieto vzory však dávajú trendu Modern Vintage ten správny retro nádych.

Vyhráva hodváb, satén a menčester

Voľakedy ženy nevlastnili desiatky šiat, ale len zopár kvalitných kúskov. Preto páve kvalita materiálov definuje štýl Modern Vintage. V ponuke vašich obľúbených značiek tak hľadajte satén, hodváb,semiš , alebo vlnu.

Ženské vs. Pánske strihy

Modern Vintage je veľmi ženský a zároveň v ňom nájdete prvý pánskych strihov. Ženskosť dominuje šatám a sukniam, ktorých dĺžka ustúpila pod kolená. Pánske prvky zase nájdete na nohaviciach a sakách. V prípade nohavíc sa do popredia dostávajú neforemné “mrkváky” a široké “cullotky”. Saká zase získavajú neforemný, oversize strih. Avšak skombinované s jemnými blúzkami a a predĺženými sukňami získavajú ten správny retro nádych.

Foto: Answear.sk

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.