Dandy. Móda inšpirovaná pánskou eleganciou

Tento štýl už samozrejme dávno nie je len čisto pánskou záležitosťou. Medzi ženami ho preslávila Marlene Dietrich, ktorá s obľubou nosila pohodlné nohavice pánskeho štýlu doplnené kabátikom rovnakej farby. Jej štýl sa stal neskôr inšpiráciou pre Yves Saint Laurent pri tvorbe prvého dámskeho smokingu v roku 1966. Dnes je tento štýl obľúbený u väčšiny žien a nosí sa každodenne v rôznych obmenách.

Marlene DietrichMarlene Dietrich

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nestarnúca klasika

Jedným z najzákladnejších kúskov, ktoré by vám určite nemali chýbať v šatníku je sako v pánskom štýle. Košele či nohavice, ktoré sú naoko totožné s klasickými  pánskymi strihmi, krásne dotvoria zvyšok outfitu. Ak si chcete zachovať jemnú ženskosť, môžete outfit skombinovať s ženskými prvkami. Napríklad pri kostýme zvoľte nohavice užšieho strihu a dolaďte k nim lodičky. Veľmi moderné sú aj vesty v kombinácii so širšími nohavicami.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cellbes.sk

 Pietro Filipi

Dr. Martens, Answear.sk

Pri pánskom – dandy štýle nesmieme zabúdať na doplnky. Moderné mokasíny ku kostýmu doplnené aktovkou sú must have. Dnes sú veľkým trendom zaujímavé vzory prepojené s pánskymi strihmi. Káro, pásiky a dokonca aj jemné zvieracie vzory sa dajú krásne skombinovať a navyše sú nadčasové.  Nezabúdajte ani na kombinácie farieb. S čiernou či sivou skúste skombinovať napríklad aj žltú farbu. Moderným kúskom vo vašom šatníku bude určite aj teraz známa „ruslanka“, klobúčik so šiltom, ktorý jednoznačne ozvláštni váš outfit. Určite odporúčame.

Twinset

Twinset

Kara

cellbes.sk

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.