Potulky s kočíkom: 1. máj, deň otvorených ateliérov Nová Cvernovka

Dnes bol 1.máj a my sme sa s mojou mamčou rozhodli spraviť sebe aj našej parťáčke Ruby zaujímavý program. Keďže máme rady výzvy a novoty, ktoré mesto Bratislava ponúka, rozhodli sme sa stráviť deň na krásnom podujatí otvorených ateliérov v Novej Cvernovke. A bolo naozaj super.

S kočíkom do Novej Cvernovky

Ten kto má malé dieťa vie, že aj keď si spravíte akýkoľvek time plan, v zásade nikdy nevyjde. Teda namiesto plánovanej 10tej hodiny, sme do  Novej Cvernovky, ktorá sa teraz nachádza v priestoroch starej školy na Račianskej ulici, dorazili okolo 12tej. Po tom, čo sme sa priblížili bol trošku problém s parkovaním, ale keďže bol sviatok a krásne počasie, nakoniec sme auto zaparkovali v neďalekej uličke. Do Novej Cvernovky sme dokočíkovali s nadšením a ja aj trošku s obavou, že ako tých pätť poschodí s tým kočíkom zvládneme. Hneď na začiatku som však bola nesmierne milo prekvapená. Prístup ako aj vnútro školy, kde sa ateliéry nachádzajú, je celý bezbariérový. To znamená, že s kočíkom sa dostanete úplne všade. Nikto na vás škaredo nepozerá, nikto vám s kočíkom nemusí pomáhať. Zvládnete to úplne samé baby:)

Päť poschodí kreatívnych ateliérov

A čo sa vlastne v Novej Cvernovke nachádza? Priestor spravuje Nadácia Cvernovka s víziou podporiť kreatívcov tak, že im ponúkne možnosť prenajať si v priestoroch školy ateliér, alebo využiť co-workingové miesto. A bola som naozaj prekvapená , koľko veľa tvorivých ateliérov Nová Cvernovka obsahuje. Nájdete tu grafikov, maliarov, módnych návrhárov, dizajnérov nábytku, hudobníkov, producentov, alebo grafikov. V priestore nájdete až okolo 50 ateliérov. Nachádza sa tu tiež štýlová retro jedáleň,kaviareň, knižnica, či dokonca dvor kde sa prehráte s deťmi. Úžasné miesto plné tvorivej energie.

Čo je deň otvorených ateliérov?

Aby som však ozrejmila o čo vlastne na 1. mája v Cvernovke ide. Deň otvorených ateliérov je podujatie, kedy kreatívci z Cvernovky otvoria svoje brány pre verejnosť. Máte tak možnosť do každého jedného ateliéru vojsť, prezrieť si prácu jeho nájomcu , možno si ju aj kúpiť, ale hlavne s nim osobne podebatovať. Ja som sa tešila na moju dlhoročnú kamarátku Hulu, ktorej obrazy sú v Bratislave už legendárne. Navštívila som tiež kreatívny ateliér mojej obľúbenej detskej značky Mile, Artattack shop, rôzne grafické štúdia, dielne módnych dizajnérov, ale aj úžasnú knižnicu, tiež super nádvorie, kde ste si mohli vychutnať kávičku zo štýlového bodkovaného autíčka, alebo pochutnať na dobrom jedle.

Mňa očarilo..

Ak patríte k ľudom, ktorý rovnako ako ja milujú dizajn, umenie, starý nábytok, retro štýl a príjemnú atmosféru, ktorá dýcha neskutočnou kreativitou, je toto miesto pre vás ako stvorené. Ako som sa dozvedela Nová Cvernovka je prístupná aj v bežný deň a ak si teda chcete pozrieť netradične oživený priestor starej školy (skláňam klobúk pred jej rekonštrukciou), tak Novú Cvernovku určite navštívte. Alebo skúste o rok,opäť na 1.mája, kedy svoje dvere  pre verejnosť otvoria jej kreatívne ateliéry. A pokojne aj s kočíkom, Nová Cvernovka je totiž celá bezbariérová a na rozdiel od tej starej obklopená kopou krásnej zelene.

Môj outfit:

Top Mango, answear.sk

Nohavice Twinset, Eurovea

Ruksak Twinset, Eurovea

Tenisky na platforme Twinset, Eurovea

Okuliare Ray Ban, answear.sk

Ruby:

Body Ble Ble Bory Mall

Legíny H&M

Topánočky Rak

Kočík Greentom

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.