Plesová sezóna začína!

Po Vianociach a novoročnom ohňostroji prichádza udalosť, na ktorú sa tešia všetky milovníčky módy.
Plesová sezóna, ktorú každoročne otvára Ples v Opere, je plná noblesy, luxusu, elegancie a hlavne nádherných šiat z dielní najlepších návrhárov!

 

Z histórie…

Plesy sa v minulosti udržiavali predovšetkým ako vhodný spôsob zábavy a zoznamovania sa medzi hornou a strednou vrstvou. Pôvodne boli tradíciou najmä vo Francúzsku a Anglicku. Dnes sa stali obľúbenou formou zábavy pre mnohých ľudí aj keď trend klasického konceptu plesu postupne zaniká. Naopak, plesové róby sú z roka na rok čoraz noblesnejšie a honosnejšie.

Ples v opere si našiel miesto v historickej budove Slovenského národného divadla  v Bratislave. Každoročne ho poctia svojou prítomnosťou  významné osobnosti spoločenského, kultúrneho aj hospodárskeho života.
Širokú verejnosť oslovuje najmä aj svojím dobročinným poslaním, ktoré sa darí už niekoľko rokov napĺňať vďaka príspevkom hostí.

                                                                                                                    www.plesvopere.sk

Plesová róba

Tradičné plesové róby prichádzajú každoročne v rôznych strihoch a prevedeniach, avšak musia spĺňať niekoľko základných bodov v rámci etikety. Jedným z hlavných bodov je dĺžka šiat, ktorá by mala byť ideálne po zem. Čo sa farieb týka  medzi trendy tohtoročnej sezóny sa zaradili najmä metalické farby a to predovšetkým strieborná a zlatá, ale samozrejme aj nadčasová klasika – elegantná čierna alebo výrazná červená. Veľmi obľúbené sú aj vintage kúsky v podobe krásne prepracovaných šiat.

                                                                                        Blonde Brunette

                                                                                 www.krasne-saty.sk

                                                                                                      Twinset

                                                                   šaty VILA, answear.sk

Do popredia sa tento rok dostávajú aj krásne tradičné, ľudové vzory, ktoré dodávajú šatám jedinečnosť a vytvárajú z nich unikát medzi róbami.

                                                                                        Blonde Brunette

 

Staršie dámy by mali siahnuť skôr po šatách s dlhým rukávom. V tom prípade môžu byť šaty  zaujímavo spracované. Veľmi zaujímavou voľbou je asymetrický strih sukne, prepracované materiály či elegantné vzory.

                                                                                           Blonde Brunette

 

Čomu sa vyvarovať?

K veľkým prehreškom rozhodne patria nevkusne spracované šaty, nelichotiace postave. Jednoznačne sa vyvarujte letných materiálov a strihov, na ples sa rozhodne nehodia.  S farbami treba tiež zaobchádzať opatrne. Čierna síce patrí stále medzi klasiku, nuž ak máte problémy s pleťou poprípade ak sa chcete vyhnúť prílišnému zviditeľneniu vrások, zvoľte radšej tmavomodrú, obľúbenú vínovú alebo olivovú.

 

Plesy patria medzi najelegantnejšie spoločenské udalosti, vyvarovať by ste sa preto mali aj nevkusne zladením a prehnaným šperkom. Zvoľte radšej jednoduchšie, minimalistické kúsky, ktoré jemne podčiarknu krásu vašich šiat.

Cellbes

                                                                                                   ALOve

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.