Testovali sme za vás: Najlepší terénny kočík na trhu Stokke Trailz

Dá sa povedať, že výber správneho kočíka je celá veda. Mamičky by si na výbere toho správneho mali dať dostatočne záležať, nakoľko kočíkovať budú denno denne, niekedy aj viac krát. Keďže my okrem hladkých mestských povrchov trávime veľa času najmä v teréne, hľadaniu kočíka, ktorý zvládne blato, sneh aj absolútne nerovný terénny povrch som venovala naozaj veľmi veľa času. A v mojom výbere jednoznačne vyhral kočík Stokke Trailz.

Cesta na Stupavu

Odolnosť kočíka Stokke Trailz voči nerovnému terénu som sa rozhodla otestovať krátko po Vianociach. Hoci vonku bolo teplo, cesty boli celé od blata. Schválne som si tiež vybrala terén, ktorý hoci je zväčša rovný, v prípade, že je zablatený je naozaj poriadne drsný. Ruby sme zabalili do fusaku a vydali sme sa z Marianky po takzvanej ceste na Stupavu. Je to naozaj pekná prechádzka, ako som spomínala cesta je rovná a ak máte dobrý terénny kočík výlet naozaj stojí za to.

 

Čo by mal mať dobrý terénny kočík

Keďže s Ruby trávime väčšinu času vonku, či už v lese, alebo rôznych parkoch, rozhodla som sa, že popri mestskom kočíku je dôležité aby sme mali kvalitný terénny podvozok. Jednak preto aby sme bez problémov zvládli túru v lese, ale aj blato, či sneh. Výberom správneho podvozku som strávila naozaj veľa času, boli za tým hodiny na internete a v obchodoch. Keďže kočíky Stokke majú najväčšiu vaničku a najvyššie položenú (čiže sa pri kontakte s dieťaťom nemusíte skláňať), hľadala som vo finále v rade Stokke. Po tom čo som mala možnosť vyskúšať aj kolieska z rady Crusi, zistila som, že na terény, ktoré absolvujem nie sú vhodné (tieto kolieska sú lepšie na rovné cesty, ich výhodou sú aj blatníky, ktoré môžu byť však v prípade snehu prekážkou). Navštívila som preto viacero kočíkových predajní a zistila, že podvozok Trailz s veľkými terénnymi kolieskami je to čo hľadám.

Stokke Trailz

Výhodou podvozku Trailz sú najmä veľké gumené kolesá a odpružený podvozok. To v praxi znamená, že úplne bez problémov prejdete po malých kamienkoch, veľkých kameňoch, tráve, blate, snehu.. a zvládnete aj nerovnú lesnú cestu. Pozor, toto sú povrchy, ktoré bežný kočík nezvládne. Sama som to nevedela až keď som sa so svojim prvým kočíkom do niektorých zo spomínaných terénov dostala. Ďalšóu výhodou podvozku Trailz je veľký košík, ktorý sa zíde najmä ak sa rodinka vyberie na celodenný výle (nemusíte so sebou ťahať ruksaky). Ďalším plusom je posunovateľná rukovať. Za mínusy považujem fakt, že kočík je vďaka potrebe extrémnej stability tažký. Preto mám v aute zložený môj ultraľahký Greentom (viac o kočíkoch Greentom TU: http://bit.ly/2meuYFE)

Výlet ako sa patrí

Musím povedať, že ako je vidno z fotiek, terén, ktorý sme si vybrali na výlet bola naozaj drsný. Od blata nebol vo finále len kočík, ale aj ja s manželom (a tiež Verdel). Chvalabohu kolieska kočíka sme veľmi jednoducho osprchovali hadicou na záhrade a domov išli „ako noví“. Ak teda plánujete väčšinu “kočíkovačiek” v lese (pre dieťa najideálnejšie prostredie) tak kočík Stokke Trailz odporúčam všetkými desiatimi. Moje rozhodnutie tiež podporil fakt, že kočíky sa za celkom vysoké sumy predávajú aj na Bazároch a to po 2-3 rokoch užívania. To znamená, že pri dennom, terénnom používaní majú naozaj výdrž a vaša počiatočná vyššia investícia sa vám neskôr z časti určite vráti.

Môj outfit: Bunda Marella, ruksak Twinset, topánky Dr Martens (answear.sk), čiapka Tommy Hilfiger (answear.sk), okuliare Ray Ban (answear.sk)

Manžel má bundu Alpha Industries a topánky Dr Martens

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.