Luxusné sviečky nádherne dotvoria každý interiér

Sviečky sú v mnohých domácnostiach doslova spotrebným materiálom. Platí to najmä v prípade, lacných variant zo známych malooobchodných sietí. Výrobcovia však v dnešnej dobe ponúkajú aj varianty sviečok, ktoré nestoja pár eur, avšak sú doslova umeleckými skvostami.Stojo za nimi precízna ručná práca remeselníkov a výber tých najkvalitnejších materiálov. Takéto sviečky na rozdiel od tých lacnejších dlhšie vydržia a takisto tvoria vďaka unikátnemu dizajnu zaujímavý interiérový doplnok.

 

Za čo vlastne platíme?

Medzi luxusné sviečkové značky sa radí napríklad belgický výrobca BAOBAB. Sviečky sú vyrábané ručne s veľkým dôrazom na životné prostredie. Nejde teda o žiadnu pásovú výroby a používanie umelých, často krát veľmi nekvalitných materiálov. Sviečka Baobab je ručne zalievaná do fúkanej sklenenej vázy, čo vytvára z každého modelu naozajstný unikát. Rovnaký dôraz kladú výrobcovia aj na jednotlivé vône sviečok, ktoré nie sú vonkoncom jednoduché, či dokonca obyčajné. Každú jednu z vôní vyvíjajú renomovaný parfuméry v Grasse, mekke parfumov. Nemastný vosk a knôty sú vyrobené z jemnej egyptskej bavlny a sú teda takisto zárukou tej najvyššej kvality a trvácnosti. Sviečka sa tak stáva naozajstným skvostom a jedinečným dekoračným doplnkom, ktorý spadá do kategórie luxusný. Medzi ďalšiu luxusnú značku sviečok sa radí aj česká MEADOWS. Tu od roku 2012 na trh distribuuje česká dizajnérka Vladimíra Fremuthová. Rovnako ako sviečky Baobab sú aj sviečky pod logom Meadows ručne plnené do toho najkvalitnejšieho českého skla. Samotná výroba je veľmi detailná a zdĺhavá, čo sa odráža aj na cene sviečky. Len pre ilustráciu ceny sviečok Baobab začínajú na 70 eurách, Meadows kúpite už od 40 eur.

Sviečky na každý deň?

Luxusné sviečky sú jednoznačne určené na špeciálne príležitosti, kedy si doma chcete vytvoriť harmonickú atmosféru, či navodiť určitý relax, poprípade dodať konkrétnej príležitosti ten správny šmrnc. Keďže trvácnosť sviečok je naozaj extrémne dlhá (napríklad sviečky Baobab dokážu horieť až tisíc hodín), zrejme sa Vám vyššou investíciou vráti aj to čo by sme inak ušetrili na lacnejšom a dostupnejšom modele. Sviečky sú vďaka naozaj prepracovanému dizajnu takisto skvelým interiérovým doplnkom. V neposlednom rade sú skvelým tipom na darček pre osoby, ktoré si potrpia na dizajnové vychytávky a doplnky do domácnosti.

Za kvalitu sa platí

Zdá sa, že v dnešnej dobe zoženiete aj zjavne bežné veci vo vysokej kvalite. Luxusné produkty však nedefinuje už len cena, ale tiež použité materiály či veľmi prepracovaný výrobný proces. Tie zaručia, že hoci je sviečka omnoho drahšia ako bežne dostupný produkt, cena sa vám niekoľkonásobne vráti v podobe dlhšej trvácnosti a oveľa vyššej kvality.

Sviečky Baobab na Slovensku predáva e-shop www.bytove-parfumy.sk, sviečky Meadows e-shop www.beautysecret.sk, pinterest

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.