Prospešné kyseliny v kozmetike: Vyberte si správne

Kyseliny v kozmetike dokážu urobiť s pleťou zázraky a sú veľmi dôležitou súčasťou starostlivosti o pleť. Pomáhajú liečiť množstvo špecifických problémov, napríklad pigmentové škvrny, akné, vrásky, či dokonca jazvy po poranení. Treba si však vybrať tie správne. Každá kyselina prináša iné výsledky a pomáha riešiť iné problémy. Preto je dobré vedieť ešte skôr ako ich začnete používať, ktorá kyselina je vhodná práve pre vašu pleť a váš problém.

 

1. Kyselina hyalurónová

Kyselina hyalurónová je vďaka svojim neobvyklým vlastnostiam a rýchlym výsledkom v kozmetickom priemysle jednou z najvyhľadávanejších ingrediencií.

Produkty obsahujúce túto kyselinu sú dostatočne bezpečné pre každodenné používanie a sú vynikajúcimi hydratačnými pomocníkmi pre takmer všetky typy pleti. Práve kvôli týmto účinkom sa používa najčastejšie v očnej medicíne a v kozmetických prípravkoch, ako napríklad v hydratačných krémoch a pleťových sérach. Táto kyselina je skutočne omladzujúca. Vďaka svojim zázračným schopnostiam pomáha pokožke zadržať veľké množstvo vody, ktorá je uvoľňovaná postupne. Pleť je tak dlhšie hydratovaná, pružná a pravidelnou starostlivosťou dochádza k jej postupnej regenerácii a k redukcii vrások. Okrem rýchlej regenerácie pleti a hydratácie patrí medzi jej účinky aj prevencia strií a celulitídy, zlepšenie farby pleti, ochrana pokožky pred nečistotami.

Hyalurónové sérum pre viditeľnú hydratáciu pokožky, MULTI-MOLECULAR HYALURONIC COMPLEX, NIOD, www.beautysecret.sk
Koncentrované sérum na očné okolie, FRACTIONATED EYE CONTOUR CONCENTRATE, NIOD, www.beautysecret.sk
2. Kyselina mliečna

Kyselina mliečna sa stala v priebehu niekoľkých rokov veľmi populárnou a šetrnou alternatívou klasického peelingu, najmä vďaka vynikajúcim účinkom, ktoré je vidno takmer ihneď. Dokáže efektívne vyhladiť pleť úplne rovnako ako drsný mechanický peeling, zároveň je ale k pleti jemnejšia a zbytočne ju nedráždi. Zlepšuje celkovú textúru pokožky jej hydratáciou, zbavuje ju odumretých buniek a podporuje nárast obsahu kolagénu. V dôsledku toho kyselina mliečna často dobre funguje aj ako protivráskový zázrak a zjemňuje drobné jazvy. Kyselinu mliečnu nájdete v kozmetike v čistiacich géloch, v toniku, peelingoch, alebo aj v krémoch, ktoré sú určené pre každodenné použitie. Tieto produkty s obsahom kyseliny mliečnej sa ale odporúčajú používať radšej večer, nakoľko podporíte obnovu a regeneráciu pleti v noci. Ak sa kyselina mliečna používa dôsledne a pravidelne, dokáže efektívne napomáhať pri špecifických problémoch, akými sú napríklad pigmentové škvrny, akné, vrásky, rozšírené póry či dokonca jazvy po akné či poranení.

Rozjasňujúci dvojfázový peeling s kyselinou mliečnou, COPPER PEEL, Omorovicza, www.beautysecret.sk
Exfoliačné tonikum s AHA a BHA kyselinami, ACID SOLUTION, Omorovicza, www.beautysecret.sk

 

 

3. Kyselina salycilová

Ak hľadáte účinnú látku, ktorá zatočí s akné, čiernymi bodkami alebo mastnými vlasmi, vyskúšajte blahodarné účinky kyseliny salicylovej.

Kyselina salicylová spadá do kategórie BHA, čiže exfoliuje, ale rovnako má aj protizápalové účinky. Účinne preniká do pórov, a tým pomáha v liečbe akné a čiernych bodiek. Odstraňuje tiež odumreté kožné bunky, osviežuje pleť, zvyšuje produkciu kolagénu a pevnosť pokožky a zjednocuje jej farebný tón. Kyselinu salicylovú nájdete v mnohých výrobkoch starostlivosti o pleť, no najčastejšie v pleťových toneroch, kúrach na akné, make-upoch a najmä v pleťových maskách. Používa sa aj v určitých druhoch šampónov, ktoré pomáhajú pri problémoch s lupinami. Takéto použitie kyseliny salicylovej pomáha odstraňovať baktérie vo vlasových folikuloch a môže tiež pomôcť zlepšiť stav pri psoriáze. Kúra môže trvať aj niekoľko týždňov, kým sa prejaví jej plný účinok, ale verte, že to určite stojí za to.

Nočná rozjasňujúca maska s kyselinou salicylovou, MIDNIGHT RADIANCE MASK, Omorovicza, www.beautysecret.sk
Hojivá maska pre pleť so sklonom k vyrážkam, SILVER SKIN SAVIOUR, Omorovicza, www.beautysecret.sk

Il. fotografia: www.pinterest.com

 

 

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.