Vychutnajte si slnečné lúče naplno so správnym opaľovacím krémom

Konečne leto, povedali si mnohí a vyrazili chytať bronz k vode. Dôležité ale je, mať so sebou správnu ochranu pred slnkom. Či už preferujete olej s SPF 20 alebo si potrpíte na produkty s vyšším faktorom, rozhodujúca by pre vás mala byť najmä kvalita. 

 

Krém na opaľovanie by mal obsahovať dve skupiny látok, ktorých zloženie a kvalita by vás mala ochrániť ako pred UVA tak pred UVB žiarením. Prvou zložkou sú UV filtre, ktoré priamo chránia kožu pred škodlivým žiarením. Môže ísť o minerálne filtre, ktoré odrážajú slnečné lúče od povrchu kože alebo o chemické filtre, ktoré ich pohlcujú. Opaľovacie krémy s minerálnymi filtrami sú z hľadiska nezávadnosti pre zdravie rozhodne vhodnejšie ako krémy s chemickými filtrami. Minerálne filtre pôsobia iba na povrchu kože odkiaľ odrážajú UV žiarenie, nealergizujú a sú vhodné aj na pokožku veľmi malých detí a pokožku s atopickým ekzémom.

Druhou zložkou, ktorú by mal váš kvalitný opaľovací krém obsahovať, sú látky, ktoré regenerujú, hydratujú, vyživujú a ochraňujú pokožku. Tým zabraňujú negatívnym účinkom ako je starnutie pleti, tvorba vrások, vysušovanie pleti atď.

Cien SUN, LIDL

Ak patríte do skupiny vášnivých „opaľovačov“, určite viete, čo znamená  označenie ochranný faktor alebo tzv. SPF. Ochranný faktor pomáha určiť dobu, počas ktorej môžete pokožku vystaviť slnku a zároveň sa nespáliť. Prirodzená ochranná bariéra pokožky vás pred spálením chráni (v závislosti od typu pleti) 5 až 30 minút. Faktor SPF potom tento prirodzený čas navyšuje. Vynásobte čas prirodzenej ochrany s faktorom SPF a máte počet minút, ktoré môžete bez obáv zo spálenia stráviť na slnku 🙂

Zo slnečných, bezstarostných dní sa zrejme najviac tešia deti. Ich pokožka je však veľmi citlivá a ľahko sa spáli. Preto sú špeciálne krémy na opaľovanie s vysokým ochranným faktorom 50 + pre najmenších najideálnejšie, aby si mohli užiť letné radovánky bez obmedzení.

Butterbean Organics, BiOrganica
Sopot SUN, Ziaja

Či už sme na pláži, v meste alebo na horách, nikdy by me nemali zabudnúť na nášho obľúbeného letného spoločníka. Krémy, mlieka, oleje, spreje…bez ohľadu na konkrétnu konzistenciu je dôležité mať k dispozícii vždy ochranný faktor, ktorý nás ochráni pred škodlivým slnečným žiarením 🙂

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.