Opuchnuté oči: Ako sa ich zbaviť?

Aj vás vedia nepekne potrápiť opuchnuté oči alebo opuchnuté horné viečka?  Opuch očného okolia je nepríjemná záležitosť, ktorá môže byť spôsobená viacerými faktormi. Preto vám prinášame zopár užitočných rád ako sa ich čo najefektívnejšie zbaviť.

 

Oči sú veľmi citlivé a k ich podráždeniu môže prispieť naozaj veľa vecí. Medzi tie najčastejšie príčiny patrí príliš málo spánku, priveľa času stráveného pred obrazovkou, alergie či dokonca nesprávne odstránený make-up. Preto si vždy opatrne odstráňte aj najmenšie zvyšky make-upu. Čím dôkladnejšie to urobíte, tým menej budú oči opúchať. Najúčinnejšou prvou pomocou na opuchnuté oči je jednoznačne studený obklad. Tento trik nie je žiadnou novinkou. Studené lyžice, plátky uhorky či chladené čajové vrecúška sú všeobecne známe spôsoby, ako rýchlo stiahnuť opuch.

Očný krém s vitamínom C, ILLUMINEYE C, Omorovicza, beautysecret.sk, 105,00€ | Chladivé masážne gule COOLING DERMA GLOBES, Omorovicza, beautysecret.sk, 115,00€

 

Ak aj po tejto domácej metóde stále cítite vačky pod očami, vyskúšajte siahnuť po vhodných kozmetických produktoch. Na opuchy okolo očného okolia sa osvedčili produkty obsahujúce kofeín či kyselinu hyalurónovú.

Zložka kofeín sťahuje žilky a podporuje cirkuláciu a bráni hromadeniu ďalších tekutín, ktoré by mohli spôsobiť opuch pod očami.

Kyselina hyalurónová účinne odstraňuje známky únavy, opuchy a kruhy pod očami a vypína jemné vrásky. Vhodné budú aj produkty s obsahom harmančeka či uhorky, ktoré majú chladivý a upokojujúci účinok, ktorý znižuje opuch okolo očí.

Koncentrované sérum na očné okolie, FRACTIONATED EYE CONTOUR CONCENTRATE NIOD, beautysecret.sk, 51,00€
Osviežujúci očný krém REVIVING EYE CREAM, Omorovicza, beautysecret.sk, 105,00€

Pri opuchoch od únavy a stresu venujte chvíľku svojho času aj šetrnej masáži očného okolia. Takáto rýchla masáž má liftingové a regeneračné účinky, uvoľňuje a zároveň zvyšuje pružnosť namáhaného tkaniva. Napomáha vyplaviť toxíny a zlepšuje prekrvenie pokožky, čím zabraňuje tvorbe vačkov a kruhov pod očami. Samozrejme netreba zabúdať na dostatočný spánkový režim, zdravý jedálniček, pravidelný príjem tekutín a vitamínov. To by nám malo zabezpečiť pokoj od ťažkostí s opuchnutými očami.

pinterest.com

Ak váš problém s opuchom očí aj napriek všetkému neustupuje, práve naopak dlhodobo pretrváva, je s určitosťou potrebné poradiť sa s očným alebo praktickým lekárom. On definitívne vylúči, alebo potvrdí vonkajšie či vnútorné príčiny týchto opuchov.

 

 

Il. fotografia: pinterest.com

Galéria: BeautySecret.sk

 

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.