Jesenná starostlivosť o pleť s dotykom prírody

Každodenný zhon a starosti často dávajú zabrať nielen nám ale najmä aj našej pleti. A hlavne so zmenou ročného obdobia myslite na to, že si pleť  vyžaduje inú starostlivosť než  v lete. Práve preto vám prinášame zopár tipov, ktoré vám pomôžu zrelaxovať aj v pohodlí vášho domova.

 

Aby ste zabránili vysúšaniu pleti používajte hydratačné prípravky každý deň. Vytvoria vám ochranný štít a pomôžu pokožke lepšie plniť svoje ochranné funkcie. Počas jesenného obdobia je dobré zvoliť produkty s hustejšou konzistenciou a s väčším obsahom výživných zložiek. Výbornou voľbou sú krémy s obsahom kozieho mlieka či produkty obsahujúce prírodné oleje, bambucké či kakaové maslo alebo prírodné liečivé minerály. Vďaka hydratácií pleť omladne a výsledkom bude na dotyk jemná a zamatová pokožka. A nezabúdajme, že chladné dni dávajú zabrať aj pokožke na rukách. Preto je potrebné ich denne ošetrovať regeneračnými hydratačnými krémami. Tie dodajú rukám potrebné látky a navyše ich ochránia pred nepriaznivými vplyvmi zvonka.

 

Denný krém s kozím mliekom – Ziaja | Krém na ruky s kašmírovými proteínmi a bambuckým maslom – Ziaja | Denný krém s kakaovým maslom – Ziaja
Hyalurónové sérum pre viditeľnú hydratáciu pokožky, NIOD – Beauty Secret |Intenzívny vyživujúci krém vhodný pre suchú zrelú pleť, Omorovicza – Beauty Secret

Ideálnym spôsobom, ako zbaviť pokožku odumretých buniek a zároveň stimulovať jej krvný obeh je účinný peeling. Existuje niekoľko druhov peelingu, od chemických po enzymatické a ich správny výber závisí od typu pleti a žiadaného výsledku. Chemický peeling je založený na aplikovaní zmesi alfa-hydroxidových kyselín na pokožku, ktoré napomáhajú k eliminovaniu akné, či rozšírených pórov. Zároveň pomáha zmierňovať nadmerné premasťovanie pokožky, zmierňuje jemné povrchové pigmentácie a tiež jemné vrásky.  Súčasťou klasických peelingov zase bývajú predovšetkým silikónové mikroperličky alebo jemný piesok. Ich trením po pokožke sa šetrne odstráni horná vrstva unavenej kože, a vám tak zostane len krásne ružová a zdravá pleť. Enzymatický peeling je o niečo menej invazívnejší. Vďaka sile enzýmov odstraňuje odumreté bunky z povrchu pokožky, je veľmi účinný pri všetkých typoch pleti.

Vaša pleť bude vďaka peelingu dokonale očistená, zregenerovaná a bude vyzerať mladistvejšie a sviežo.

Hĺbkovo čistiaci peelingový krém Manuka Tree – Ziaja | Exfoliačný cukrový telový peeling Cupuacu– Ziaja |Rehabilitačný peeling na prebudenie pokožky, Therapie – Beauty Secret

 

Pleťová maska je jedným z najjednoduchších spôsobov, ako bez akejkoľvek väčšej námahy premeniť vašu pokožku na zdravú a vláčnu. Pri výbere pleťovej masky sa zamerajte na kaolínové s prírodnými ílmi, ktoré pomáhajú dôkladne a pritom šetrne vyčistiť hlboko zanesené póry od nečistôt. Rovnako zabraňujú opätovnému znečisteniu pórov a pri dlhodobom používaní pomáhajú regulovať tvorbu kožného mazu a zlepšiť stav pokožky s akné a ekzémom.

A pokiaľ  máte pocit, že by si vaša pleť po tomto dôkladnom vyčistení zaslúžila aj poriadnu porciu hydratácie, naneste na ňu potom ešte aj svoju obľúbenú hydratačnú masku. Niektoré čistiace masky môžu byť pre krehkú a citlivú pleť dráždivé a hydratačné masky na tvár dokážu zachrániť pokožku v každom prípade.

Hĺbkovo čistiaca maska, Omorovicza – Beauty Secret | Kaolínová pleťová maska s omladzujúcim účinkom, Freeman Feeling Beautiful– notino.sk | Čokoládová maska, Inlight Bio– biOrganica.cz

 

Relax je po náročných dňoch veľmi dôležitý. Urobte si preto aspoň raz týždenne chvíľku len pre seba a pre svoju pokožku. Naneste si na tvár pleťovúú masku, vyložte si nohy na stôl, pustite si relaxačnú hudbu a užívajte si účinky pleťovej masky. Uvidíte, ako sa vám pokožka odvďačí svojim dokonalým vzhľadom!

 

 

Galéria: beautysecret.sk, Ziaja, biOrganica.cz

 

 

 

 

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.