5 rád: Čomu sa vyhnúť pri opaľovaní?

Slnečné a mimoriadne horúce dni sa nezadržateľne blížia. S nimi prichádza obľúbený čas dovoleniek a slnenia. Opálená pokožka láka, predsa vyzerá zdravo a sviežo. Myslite ale na to, že aj pri chytaní bronzu si treba dať pozor. Na čo? Čítajte ďalej.

1. Nebezpečné slnko

Najintenzívnejšie slnečné žiarenie je pre pokožku škodlivé, treba sa mu teda vyhýbať ako to len ide. Kedy? V čase od cca 11:00 do 15:00, teda v čase siesty. Doprajte si ju aj vy alebo počas týchto hodín vyhľadajte aspoň tieň.

2. Žiadna alebo nízka UV ochrana u detí 

Detská pokožka je oveľa citlivejšia a tak jej treba dopriať aj patričnú pozornosť a starostlivosť. Pre menšie deti sa odporúča krém na opaľovanie s faktorom 50, u väčších detí postačí aj faktor 25, nikdy však nezabudnite aj na seba :).

3. Make-up alebo BB krém bez SPF

Väčšina make-upov SPF pleti poskytuje, určite ale stojí za to skontrolovať si váš obľúbený. Aj keď si možno poviete, že na pláž make-up nenosíte a použijete krém na opaľovanie, odporúčame vám používať takýto make-up počas celého leta, kedy je vaša pokožka priamo vystavená slnečnému žiareniu.

4. Samoopaľovacie prípravky

Sú skvelé a milujeme ich kvôli rýchlemu a instantnému opáleniu. Ak sa však rozhodnete pre bronzové opálenie na počkanie, dajte si pozor na to, aký prípravok ste použili. Pri väčšine sa totiž neodporúča ísť po aplikácií na priame slnko.

5. Hydratácia pokožky po opaľovaní

Pokožka sa stáva opalovaním dehydrovanou, nezabudnite preto na prípravky po opaľovaní, predídete tak suchej a šupinatej pokožke, no rovnako tvorbe vrások. Nezabudnite tiež na tvár a pery.

Zdroj: pinterest.com, e-ziaja.sk

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.