Burza starožitností na hrade Červený Kameň: Nákupy, ktoré dýchajú históriou

Ak ste ju ešte nenavštívili je najvyšší čas.Legendárna burza starožitností na hrade Červený kameň bude totiž túto sezónu už len jedna.

Poklady starých materí

Burza na Červenom kameni v obci Častá ma v prvom rade neuveriteľné čaro. V priestoroch historického hradu Červený kameň len kúsok od Bratislavy ju môžete navštíviť každý rok zhruba od apríla do októbra. V okolí hradu tak vždy jednu sobotu v mesiaci nájdete poklady aké ukrývajú na svojich povalách už len naše staré babičky. Burza ponúka krásne obrazy, nábytok, riady, poháre, porcelán, ale aj staručičké vydanie vašej obľúbenej knihy. Na rozložených stoloch a dekách objavíte 20 rokov starú bižutériu alebo krásnu sadu ručne maľovaných pohárov. Ak ste tip človeka, ktorému „voňajú“ veci ktoré majú históriu a dušu, burza na Červenom kameni bude vo vašom prípade láska na prvý pohľad.

Nezabudnite zjednávať

Výhodou každej burzy je nielen to, že tu nájdete naozajstné „vychytávky“ a historické kúsky, ale tiež fakt, že za veľmi výhodné ceny nakúpite veci s ozajstnou historickou hodnotou. Napríklad takú ručne maľovanú sadu pohárov s džbánom kúpite za 20€. Alebo krásny drevený jedálenský stôl za 80€, knihu napríklad za 1€ a krásny náramok ktorý dýcha dávnym príbehom za 10€. Nájdete tu tiež staré kroje, či vyšívané obrusy. Tiež vyrezávané šperkovnice, alebo krásne keramické hodiny, drevené kolísky a detské hračky. Výber je tak úžasný, že sa vám istotne nepodarí odísť bez úlovku.

Výlet pre celú rodinu

Burza na hrade Červený Kameň patrí medzi obľúbené nielen vďaka úžasnej ponuke, ale tiež lokalite. Kúsok od Bratislavy v krásnom prostredí historického hradu dokážete veľmi hravo stráviť celý deň. Po nákupoch odporúčam osvieženie v hradnej kaviarni, poprípade ak vládzete môžete absolvovať prehliadku hradu. Dobrým tipom je tiež piknik v zámockom parku alebo výlet v okolí. Za povšimnutie takisto stojí krásna obec Častá. A po ceste domov si v Pezinku, či Modre môžete nakúpiť dobré domáce lokše, či burčiak. A program na sobotu máte vybavený.

Burza na hrade Červený kameň je jednoznačne obľúbenou destináciou mnohých ľudí žijúcich v okolí Bratislavy. Predávajúcich tu nájdete zo všetkých kútov Slovenska. Svoje poklady predstavia aj na poslednej tohtoročnej burze 23. septembra od 8-12:00.

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.