Problém s pleťou? Vyrieši ho pleťová maska

Dehydratácia, extrémne suchá pleť, akné či upchaté póry. Ak aj vaša pleť dlhodobo bojuje s  problémom tohto charakteru, je najvyšší čas ho začať riešiť.

Ako spoznáte, že pleť nie je v poriadku? 

Pokiaľ ide o bežný a ľahko riešiteľný problém, určite to spoznáte veľmi ľahko. V prvom rade to môžete cítiť – pleť je stiahnutá, tvoria sa na nej šupinky a podobne, no v druhom rade to budete vidieť. Pleť reaguje pomerne rýchlo a výrazne – prejavy akné sú snáď najviditeľnejšie, ale aj iné problémy možno vidieť “na prvý pohľad” a to či už ide o mdlý tón pleti, začervenanie alebo upchaté póry. Samozrejme, nie vždy ide o problém, ktorý vyriešite doma, pokiaľ vaša pleť nevyzerá vôbec zdravo, treba hľadať pôvod problému, ktorý môže mať korene hlbšie, pričom ním často je napríklad trávenie alebo stres. V tomto prípade treba vyhľadať odbornú pomoc.

Čistenie a exfoliácia

Problém: Upchaté póry, šupinky na pleti.

Riešenie: Prvým krokom k riešeniu problému je nastavenie si vlastnej rutiny, ktorá vám bude vyhovovať. Pri starostlivosti o pleť sú systém a pravidelnosť základom. Dôkladné čistenie by malo byť súčasťou kažodennej rutiny – ideálne ráno a večer. Vďaka dodržiavaniu tohto kroku budete predchádzať možným nepríjemnostiam – od zanášania pórov až po akné. Pokiaľ už problém s nečistou pleťou máte, odporúčame navštíviť kozmetičku, ktorá vám pomôže najodbornejšie a zároveň ihneď nastaviť rutinu. Jej súčasťou by mala byť aj pravidelná exfoliácia – odstraňovanie odumretej kože, ktorú nie je vždy vidno, no pri zanedbaní tohto kroku sa môže ukázať na pleti napríklad v podobe nelichotivých šupiniek.

Čistiaca maska Alpha-H a hĺbkovo čistiaca maska Omorovicza – Beauty Secret

Hydratácia 

Problém: Suchá a dehydrovaná pokožka.

Riešenie: Základom, ešte pred maskou, je pitný režim. Jeho dodržiavanie je pre zdravo vyzerajúcu a sviežu pleť veľmi dôležité a tak dbajte na každodenný dostatok vody. Ak si naň dáte pozor, výsledok sama čoskoro spozorujete. Pokiaľ pitný režim podstivo dodržiavate, potom skúste hydratačné masky – tie dokážu hotové zázraky a navyše sú mimoriadne príjemné na pleti, napríklad po náročnom dni, kedy  pleť potrebuje ochladiť, oddýchnuť a hydratovať.

Hydratačná a regeneračná maska – Kocostar | Hydratačná maska – Ziaja

Prejasnenie a vypnutie 

Problém: Povolená pleť bez jasu a farby, mdlá, unavená a nezdravo vyzerajúca pleť.

Riešenie: Pleťová maska pre vypnutie a rozžiarenie. Často je takáto maska potrebná s pribúdajúcim vekom, kedy pleť povoluje a šedne, preto tieto masky majú často zároveň anti-age účinky ako vyhľadzovanie pleti, pričom účinne bojujú proti vráskam.

Super-food a čokoládová maska – Biorganica | Spevňujúca maska Alpha-H a nočná rozjasňujúca maska Omorovicza – Beauty Secret

Zdroj: biorganica.cz, beautysecret.sk, e-ziaja.sk, kocostar.eu, pinterest.com

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.